Ishockey

Kanadensare klar för Leksand

Leksand har nu gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det är den 29-årige centern Kevin Doell, som närmast kommer från Chicago Wloves i AHL. I och med Kevin Doell, har Leksand nu värvat klart inför den kommande säsongen.

– Det känns bra, säger Leksands sportchef Mikael Lundström. Kevin Doell är en spelartyp som vi letat efter. Han är en bra s k tvåvägsspelare, bra i både anfalls- och försvarsarbetet.

Leksand har skrivit ett sexmånaders kontrakt med Doell. Förra säsongen spelade han med Chicago Wolves, som vann Calder Cup, AHL:s motsvarighet till Stanley cup.

– Jag tror att vi har en bättre trupp i år än förra säsongen, säger Mikael Lundström. Vi har också fler svenska spelare och yngre spelare.

– Nu har vi värvat klart, berättar Mikael Lundström. Sen får vi se om vi behöver nya spelare under säsongen, det vet man aldrig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista