Kommunalråd säger nej till vårdnadsbidrag

I Orsa pågår en växande disskusion om huruvida kommunen ska begära dispens från regeringen om att få bli försökskommun och införa ett kommunalt vårdnadsbidrag för småbarnsföräldrar som vill vara hemma med sina barn. Men kommunalrådet Ann Beskow säger nej.
I dag finns en Kristdemokratisk motion till fullmäktige om Vårdnadsbidrag. En motion som ännu inte varit uppe till behandling. Men när fullmäktige hade sammanträde igår kväll besvarade kommunalrådet Ann Beskow en interpellationsfråga om ett eventuellt vårdnadsbidrag. Och hon berättade då att hon är negativ till idén. - Vi har inte tagit ställning till det här i hela partigruppen. Men min personliga åsikt är att jag är skeptisk till vårdnadsbidrag. Hela barnomsorgen bygger på att vi ska ha en barnomsorg för alla med hög kvalitet. Det är viktigt för jämställdheten men också för arbetskraften. Vi behöver fler människor ut i arbete och inte färre, säger Ann Beskow.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".