Annorlunda 1:a maj-tal i Ludvika

I morgon hålls 1:a maj-talet i Ludvika av författaren och ståuppkomikern Anna-Lena Brundin. Och det verkar bli ett annorlunda 1:a maj-tal i Ludvika. Ett tal med positiva förtecken.
Anna-Lena Brundin är trött på vad hon kallar "allt gnäll" och vill istället framhålla det positiva i att vara svensk när hon imorgon är första-talare i Ludvika. - Jag vill kommer också att tala om politikerna. Jag beundrar dem att de orkar. Politikerna i Sverige är inte korrumperade, som i andra länder. Dessutom är allemansrätten något fantastiskt. Det upptäcker man om man åker till andra länder, säger Anna-Lena Brundin. Talet kommer alltså att vara positivt i stort. Men det kommer även lite gnäll, avslöjar Anna-Lena Brundin. - Jag förstår inte att vi tillåter till exempel kommuner att gå i konkurs. Vi kan liksom inte räkna. Vi lånar för att betala löner, pengar som sedan våra barn och barnbarn får betala tillbaka. Det tycker jag är jättetaskigt mot dem som kommer sedan, säger Anna-Lena Brundin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".