Har svårt att få tag på arbetskraft

Arbetsförmedlingens siffror för juli visar att arbetslösheten ökar något i länet. Men trots en vikande konjunktur och fler varsel inom industrin finns det dalaföretag som har svårt att få tag i arbetskraft.

– Ja, det behöver vi, framförallt på maskinverkstaden där vi har svarvning och fräsning och så vidare. Där har vi ett generationsskifte, och där behöver vi få in yngre personer som är intresserade, säger Peter Dahlström delägare i plåtslageriet USAB i Smedjebacken.

Företaget är ett plåtslageri som bland annat tillverkar 3G-master och som har kunder inom gruvnäringen och kraftindustrin.

Trots att arbetsmarknaden i länet försvagats något och de lediga jobben minskar så finns det dalaföretag som kommer att behöva nyanställa, och även om det enligt arbetsförmedlingen är de med kort utbildning som kan ha svårt att få tag i jobb så går det att få jobb utan yrkesutbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista