Jordbruksministern höll tal i Falun

Idag är det första maj, Arbetarrörelsens högtidsdag. Runtom i Dalarna hölls det tal och demonstreras idag. I Falun fanns jordbruksminister Ann-Christin Nykvist på plats som talare. Huvudbudskapet i hennes tal handlade om fred, frihet och solidaritet.
Det var ett regnigt Falun som mötte den svenska jordbruksministern när hon kom på besök till Falun för att tala på första maj. När Dalanytt träffade henne innan hon skulle hålla tal berättade hon vilket budskap hon ville förmedla. - Jag kommer att uppehålla mig vid situationen i världen och vad vi kan göra för att visa solidaritet. Jag kommer också att prata om EMU. Jag är övertygad om att det blir fördelar med att gå med i valutaunionen, säger Ann-Christin Nykvist. Ann-Christin Nykvist berättar också att hon i sitt tal kommer att lägga vikt vid de besparingar som regeringen nu måste vidta. - Att vi nu måste ta ansvar för ekonomin tror jag kommer att skapa utrymme för de reformer vi har lovat senare under mandatperioden. På frågan om vad jordbruksministern ansåg om uppslutningen i första maj-tågen i Falun så svarade hon att man får vara nöjd med tanke på vädret. - Jag tycker visserligen att vi skulle kunna vara fler, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".