Alla faluskolor öppna på måndag

Vid en presskonferens igår förmiddags meddelade Falu Kommuns skolförvaltning att nära hälften av kommunens skolor skulle stängas nästa vecka på grund av fackförbundet Kommunals strejk. Men så blir det inte. Alla skolor kommer att hålla öppet och alla elever ska gå till skolan på måndag.
Kommunen gör alltså en helomvändning och håller samtliga skolor öppna åtminstone på måndag. Så sent som på fredagsförmiddagen meddelade Kommunledningen vid en presskonferens att nära hälften av kommunens skolor skulle stängas. Men igår kväll beslutade kommunen att låta alla elever gå till skolan. Anledningen till att kommunen först tänkte låta elever stanna hemma var att de kommunalanslutna vaktmästarna som låser upp på skolorna strejkar från och med måndag. Nu kommer elever och lärare att ta sig in i skolorna genom utrymmen som antingen låses upp automatiskt eller via till exempel fritidshem som ligger i skolbyggnaderna och som inte låses upp av Kommunalanslutna. Enligt Skolförvaltningen i Falun så kommer någon sorts undervisning att ske under måndagen. Men det kan bli i andra lokaler. Det kan också tänkas att vissa elever skickas hem redan på morgonen. Därför uppmanas föräldrar till de yngsta barnen följa med till skolan på måndag morgon för att få mer information om resten av veckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".