Kraftig skolbrand i Malung

Blomsterbäcksskolan i centrala Malung eldhärjades i natt. Räddningstjänsten fick larmet vid halvtolv-tiden och när man kom till platsen så brann det kraftigt i skolans gymnastiksal. Det fanns risk att branden skulle sprida sig till andra skolbyggnader och villor i närheten, men Räddningstjänsten lyckades begränsa elden till gymnastiksalen, som totalförstördes. Nu misstänks branden vara anlagd.
Branden som inatt ödelade gymnastiksalen vid Blomsterbäcksskolan i centrala Malung var troligen anlagd. Det säger räddningschefen Per Hampus. - Ja, allt tyder på att branden har börjat i en vägg utanför skolan och sedan tagit sig under taket där elden fick fäste. Uppgifter finns att det ska ha funnits en papperskorg som satt fast mot väggen där branden började. Förmodligen har det börjat brinna där, säger Per Hampus. Blomsterbäcksskolan ligger i cetrala Malung. Därför fanns risken att branden skulle sprida sig till andra byggander. - Den resterande delen av skolan var hotad så vi blev tvugna att inrikta oss på att rädda den. Eftersom vinden låg rätt så spred sig aldrig branden till de bostadshus som också ligger i närheten, säger Per Hampus. En värme- och elcentral har också skadats av branden och det är osäkert om värmesystemet kommer igång. I morgon ska skolledningen besluta om hur undervisningen för de 160 låg- och mellanstadieeleverna ska genomföras nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".