Stadsbiblioteket i Falun stängs nästa vecka

Det är inte bara skolan och barnomsorgen som drabbas av fackförbundet Kommunals strejk, som trappas upp i Falu Kommun imorgon. Statsbiblioteket i Falun kommer också att tvingas hålla stängt hela nästa vecka.
Anledningen till att stadsbiblioteket i Falun tvingas hålla stängt nästa vecka är att lokalerna låses upp av en kommunalansluten anställd varje morgon. - Eftersom ingen annan får låsa upp tvingas vi hålla stängt, säger Ander Lundgren, Kultur- och bibliotekschef i Falu Kommun. Stängningen gäller dock endast stadsbiblioteket i Falun. Kommunens åtta filialer håller öppet som vanligt hela veckan. Att stadsbiblioteket hålls stängt innebär att uppemot 8000 besökare stängs ute från lokalerna. - Våra tidningsläsare kommer bli förtvivlade eftersom de brukar hänga på låset varje morgon. Dessutom är biblioteket viktigt för studerande. Många kommer hit för att leta information till exempelvis specialarbeten, säger Anders Lundgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".