Grycksbobanan färdig i höst

Grycksbobanan har under det senaste året upprustats för att godståg ska kunna gå från Grycksbo pappersbruk till Falun. Turerna omkring banan har varit många men i september beräknas allt vara klart.
Enligt Lennart Westman, vd för Stora Enso Grycksbo AB så kommer den nya Grycksbobanan att innebära stora konkurrensfördelar för bruket. - Processen för att få till stånd en Grycksbobana blev långsam och har inneburit en försening med ungefär två år. Men det här är ett långsiktigt projekt så det är bra att vi kommer igång nu i alla fall, säger Lennart Westman till Dalanytt. Grycksbo pappersbruk kommer nu mer effektivt att bli en del av Stora Ensos transportsystem och bruket kommer också att kunna göra förbättringar i sitt eget utlastningssystem. Dessutom innebär Grycksbobanan att lastbilstrafiken genom Grycksbo kommer att minska väsentligt. - Fortfarande kommer en del av de råvaror som ska till Grycksbo att gå per lastbil. Det stora förbättringen sker i traporter från bruket, säger Lennart Westman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".