Skola stängs på grund av brand

Under natten till igår brann gymnastiksalen på Blomsterbäcksskolan i centrala Malung ner. Gymnastiksalen ligger mycket nära resten av skolbyggnaderna och därför påverkas hela skolan av branden. Imorgon tvingas därför alla elever att stanna hemma.
Idag finns varken, el, värme eller vatten på Blomsterbäcksskolan. Därför möttes skolledningen i Malungs kommun i morse för att diskutera hur skolgången för de 170 eleverna ska se ut i nästa vecka. På mötet bestämdes det att eleverna måste stanna hemma imorgon. - Vi har inte möjlighet att ta emot dem imorgon. På tisdag ska barnen komma till skolan i vanlig tid. Vi hoppas att man ska kunna nyttja skollokalerna. Är det omöjligt får vi ordna utomhusaktiviteter, säger Britt Stig Arvidsson, som är skochef i Malungs kommun. Problemet är att el, vatten och värme helt slogs ut i branden. När det gäller vatten och värme tror man att det ska vara åtgärdat imorgon. Det är däremot värre med elen som skolan förmodligen får vänta tills på torsdag innan det är åtgärdat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".