Foto: Scanpix

Åtalas för mordbränder och rån

En 20-årig man från Borlänge har på torsdagen åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för mordbränder där värden för mycket stora belopp förstörts. Mannen ska också stå till svar för rån och försök till rån.

Åtalet mot mannen gäller brott som begåtts för tre år sen då han alltså bara var 17 år. En av åtalspunkterna handlar om en grov mordbrand på sportfältet i Borlänge. Den nu 20-årige mannen misstänks för att ha tänt eld på en byggnad som användes för omklädning och som förråd. Bland annat förvarades arbetsmaskiner och acetylen- och gasolflaskor där. Hela byggnaden brann och det som förvarades där, värt 5 miljoner kronor, förstördes. 20-åringen är också misstänkt för att ha tänt eld på ett förråd vid Tennishallen i Borlänge. Där förstördes värden för drygt 210 000 kronor. Dessutom åtalas han för en brand i kårhuset vid Soltorgsskolan. Räddningstjänsten lyckades dock begränsa den elden.

20-årngen ska också för tre år sen ha rånat Hemköp Paradiset i Borlänge. Enligt åklagaren har han hållit en kniv mot halsen på en kassörska och samtidigt ha stulit cirka 2 300 kronor ur kassaapparaten. Och en annan åtalspunkt gäller ett försök till rån mot ICA Supermarket vid Allfarvägen. Även där blev en kassörska knivhotad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista