Lassi Karonen. Foto: Scanpix

Lassi Karonen hemma igen

Före OS var han för stora delar av svenska folket en relativt okänd idrottare. Men efter finalplatsen i singelsculler vet alla idrottsintresserade vem roddaren Lassi Karonen är. Han är nyss hemkommen till något han längtat efter.

– Skönt att få sova i sin egen säng. Skönt att få lite svalkande luft. Lite omvälvande var det också på Arlanda för jag blev mottagen av lite klubbkamrater uppifrån Leksand. De stod där med orrblad och hyllade, säger Lassi Karonen.

Karonen har de senaste åren haft det knapert i sin hårda satsning på de olympiska spelen. Efter OS i Athen jobbade han deltid ett tag men de senaste två åren han levt på bidrag från SOK, Sveriges olympiska kommitté. Men det bidraget går inte att leva på, när han dessutom har en familj att försörja. Men med tanke på framgångarna i Peking så tänker Lassi Karonen fyra år framåt till nästa OS.

– Ja absolut, jag är sugen på det. Men det beror på lite yttre omständigheter med ekonomi och sådana saker som jag får se över nu när jag kommit hem och landat lite grann. Men visst är det folk som vill hjälpa till att skaffa förutsättningar men vi får se hur det går.

Och i helgen med början i morgon fredag tävlar Lassi Karonen i SM som går i Farsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista