Hedemora

Knarkkung begär nåd

36-åringen från Hedemora är dömd till 14 års fängelse för grova narkotikabrott. Han var huvudman i en liga, som smugglade in 17 kilo heroin till Sverige. Nu begär han nåd från regeringen, för att inte utvisas, då hans straff är över.

Mannen dömdes år 2002 av både tingsrätt och hovrätt till 14 års fängelse för grova narkotikabrott.

36-åringen var huvudman i en stor heroinhärva som avslöjades i slutet av år 2000.

Sju män, fyra från Hedemora och tre från Härnösand, åtalades för att bl a ha försökt smuggla in totalt 17 kilo heroin i landet.

Sex av männen fälldes. Den 36-årige mannen bedömdes ha varit den drivande kraften bakom den här brottsligheten och fick det strängaste straff som kan utdömas för grovt narkotikabrott, 14 års fängelse.

Mannen, som kommer från Makedonien, dömdes dessutom till utvisning ur landet. Han är nu intagen på Hallanstalten i Södertälje och har alltså ansökt om nåd hos regeringen.

Mannens juridiska ombud hävdar att 36-åringen haft kontakter med makedoniska myndigheter. De visar att sannolikheten för att han utsätts för våld och övergrepp är betydande och därför tillräcklig för att häva utvisningsbeslutet. Dessutom yrkar mannen på att fängelsetraffet kortas väsentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista