Krögare misstänkt för miljonfiffel

En före detta krögare har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov ekonomisk brottslighet. Dessutom åtalas flera andra personer för bland annat osant intygande.

Åklagaren hävdar att mannen via ett av sina bolag arrangerat danser i Västerdalarna och under två räkenskapsår inte bokfört intäkter på totalt två miljoner kronor på rätt sätt. Cirka 850 000 kronor har felaktigt bokförts som momsfria hyresintäkter, och resten har inte bokförts alls, enligt åklagarens stämningsansökan.

Inte heller rörelsekostnader och löner har bokförts, hävdar åklagaren som också åtalar den före detta krögaren för grovt skattebrott. Det ska ha bestått i att moms och arbetsgivaravgifter redovisats med för låga belopp, drygt 500 000 kronor.

Mannen nekar till brott och hävdar att det inte var hans bolag som arrangerade danserna utan två föreningar. Fyra företrädare för föreningarna har också skriftligt intygat att så var fallet.

Men åklagaren tror inte på det och menar att intygen är falska.

Tre kvinnor och en man åtalas därför misstänkta för bland annat osant intygande och skattebrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista