Kandidaterna Jan-Olov Pettersson, Ludvika, och Peter Helander, Mora, tillsammans med politiska sekreteraren Sofia Karlsson Jarl och hennes dotter Nike. Foto: Eva Rehnström

Nu vill dalacentern ut i Europa

Nu satsar Centern i Dalarna på att få en representant i
Eu-parlamentet.  Genom att nominera fyra kandidater hoppas man att någon av dem till slut ska hamna på röstsedeln vid det val, som äger rum nästa sommar. 

Den 7 Juni nästa år hålls valet till Eu-parlamentet. Det är ett val som går ut på att välja personer, som ska sitta i europaparlamentet för Sveriges räkning.

Idag sitter 19 personser från åtta olika partier i europaparlamentet, varav centern har en plats. Det är en plats man nu hoppas ska gå till en centerpartist från Dalarna.

De fyra kandidaterna till valsedeln från Centerpartiet Dalarna är:

Jenny Gotthardsson från Hedemora, Robert Lundin från Nås, Peter Helander från Mora och Jan-Olov Pettersson från Ludvika.

– Det är duktiga politiker, så jag tror säkert att någn av dem kommer med på röstsedeln, tror Sofia Karlsson Jarl, som är ombudsman för dalacentern.

En av kandidaterna är Peter Helander från Mora.

– Det känns spännande, även om det bara handlar om en kandidatur till valsedeln, säger han.

– Men chanserna att jag ska komma med är nog ändå ganska små, tror han. Det är många som vill in på listan och därefter ska man ju också bli vald.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista