Ludvika

Stor oro för hyreshöjningar

Många hyresgäster i Ludvika är oroliga. Höjda avgifter på taxor och avgifter kan leda till hyreshöjningar, befarar de. Många har det redan nu kämpigt med att klara sina hyror, poängteras det från Hyresgästföreningen.

Det är kommunens tekniska nämnd, som föreslår att taxorna och avgifterna för vatten, avlopp och sophantering ska höjas med nio procent.

– Det är höjningar som sedan säkert kommer att leda till höjda hyror, befarar Jan Larsson, som är ordförande i Hyresgästföreningen i Ludvika.

– Många har det kämpigt med att kunna klara hyrorna redan nu, säger han.

– Och kan man inte betala sin hyra, kan det istället komma att drabba den sociala sektorn och öka utgifterna där, tror han.

Jan Larsson är oroad för att en hyreshöjning även kan leda till att Ludvikahem får ännu fler outhyrda lägenheter och att hyresgäster istället flyttar till andra bostäder, exempelvis i Grängesberg.

Hyresgästföreningen har nu skickat en protestskrivelse till kommunens tekniska nämnd, där man framfört sin oro och sina synpunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista