Fotbollstränare krävde vita pengar

I vår serie om Den ekonomiska hanteringen inom Dalaidrotten kunde vi i går berätta att det kanske inte alltid går rätt till när det gäller utbetalningen av pengar till bland annat tränare. Men det finns exempel på föreningar som vill sköta ekonomin korrekt. Kvarnsvedens IK i Borlänge spelar i div III och har Thomas Hultgren som tränare. När han skrev sitt kontrakt med klubben hade han som krav att det skulle gå rätt till, det vill säga skatter och avgifter skulle betalas, papper som också Radio Dalarna har fått ta del av.
-Det har aldrig varit tal om något annat än att vi ska ligga helt inom ramen för gällande lagstiftning, säger klubbens ordförande Olle Davidsson. Vi försöker skicka vår kassör och vice kassör på kurser för att lära sig föreningsjuridik. Olle Davidsson tycker att klubben är på god väg att få en väl fungerande kunskap om hur ekonomin ska skötas. - Vi har valt att jobba enligt principen att affärer som inte medlemmarna får veta något om, dem ska vi inte ha, säger Olle Davidsson. Vi har valt en helt öppen redovisning av t ex bingolotter och fördelning mellan lag och förening. Vill en medlem eller funktionär ha insyn, så får han det. Olle Davidsson tror att de flesta föreningar nu är på väg att jobba likadant som man gör i Kvarnsvedens fortbollsklubb. - Jag tror inte att någon förening längre har råd att jobba i en gråzon skattemässigt, säger han till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".