Radhusbrand på Årbyvägen i Borlänge. Foto: Ulf Palm/Scanpix.
borlänge

Brandmöte med oroliga husägare

Enligt Villaföreningen i Årby i Borlänge så är många boende i området oroliga efter sommarens stora radhusbrand där åtta hus förstördes och två personer omkom. Så nu bjuder föreningen till ett möte där boende ska träffa försäkringsbolag, räddningstjänst och polis.

– Många har fört av sig i området och berättat att de inte sover på övervåningen längre. Det finns en allmän oro i området, framför allt bland de som bor i liknande hus som de som brann. Det säger Håkan Eriksson som är ordförande i villaföreningen

Mats Hedlund är enhetschef på Räddningstjänsten Dala Mitt, och han berättar hur man kan skydda sig om man bor i radhus.

– Jag tycker man ska se över sitt hus och se om man har en riktig brandavskiljare mot grannen. Det ska finnas en brandvarnare. Ett komplement är ju att man har en brandsläckare i bostaden så man kan göra en första insats.

Det var på nationaldagen den sjätte juni som det brann på Årbyvägen, två personer omkom och åtta familjer blev utan hem då deras hus brann ner.

Räddningstjänsten och polisen utreder just nu vad som orsakade branden på Årbyvägen, man tittar även på varför den spred sig så snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".