En veckas strejk summeras

Kommunal har strejkat i Falun i snart en vecka. Bland annat har barnen i dagis och skolor fått ha med sig egen mat och många skolbarn har inte kunnat gå i skolan. - För kommunen har det naturligtvis varit påfrestningar, säger Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag.
Ett problem för kommunen har varit att få ut korekt information. - Det var fullt tumult på måndagen och tisdagen. Arbetsgivarna hade inte läget klart för sig, och vi har fått svara på massor av frågor. Så första dygnen var hemska, men nu har det börjat lugna ned sig så vi skulle kunna fortsätta ett par veckor till, säger Ulrika Belin, ordförande för Kommunal i Falun. Å att det var påfrestande för kommunen att få ut korrekt information det vet Kommunals Ulrika Belin. Men så blir det inte i Falun i vart fall. På måndag går kommunalarna tillbaks till jobbet igen. Men om parterna inte kommit överens den 26:e, då är det dags igen för ny strejk i Falun. - Det är jätteroligt alltså. Det är en uppbackning ute bland folk som är helt enorm, säger Ulrika Belin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".