Alkoholservering till 02:00 under Falukalaset

Socialnämnden i Falun rev igår upp sitt gamla beslut och tillåter servering av alkohol fram till klockan två på natten under Falu Kalaset. Beslutet klubbades med minsta marginal.
- Dels tycker vi att man ska vara konsekvent, vad är det som säger att ett tält ska stänga klockan tolv när alla restauranger stänger klockan två. Sen tycker vi att det är många personer över 30 år som går ut vid elva tiden på kvällen, och det är ju bättre att de är kvar på stan så att det finns fler vuxna där. Det säger Renée Andersson, Socialnämndens ordförande i Falun. Men Claes Mankler, som är den som lade förslaget om att begränsa serveringen till midnatt, är besviken över beslutet. - Min tanke med mitt yrkande om tidigare stängning, är ju att få ner tillgängligheten, att försöka skapa friare platser där alkohol inte behövs, säger han till Dalanytt. Inget är dock sagt eller lovat kring framtiden där nämnden nu kommer att se över riktlinjena för alkoholtillstånd. Och kanske är det sista gången vi får se utskänkning i tält på Stora Torget i falun. - Vi är eniga i nämnden att vi ska försöka arbeta för att vi inte ska ha något tält på torget. Vi tycker väl att det räcker med de krogar vi har runt omkring, man måste inte ha ett öltält, säger Renée Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".