Stora nedskärningar inom SJ

"Det nya SJ ska bli ett sunt, lönsamt och konkurrenskraftigt reseföretag från och med 2006", skriver företaget i ett pressmeddelande. 700 miljoner kronor ska företagets resultat förbättras med under tre år, vilket innebär att 700 anställda berörs. - Att det skulle vara så många som 700, det var en smärre chock, säger Stefan Sundberg som är ordförande i SECO:s SJ-klubb i Dalarna.
SJ presenterar den nya planen som någonting positivt och nödvändigt. Nu ska företaget ta "ett rejält grepp om finanserna", det måste till "rejäla förändringar" för att få SJ lönsamt och för att "vässa konkurrenskraften", enligt företagets pressmeddelande. - Jag har svårt att tänka mig att de klarar verksamheten om de ska sparka 700 man, säger Stefan Sundberg. Framförallt kommer det att ske en väldig försämring för resande, ska de sparka 700 måste de dra in en massa tåg. Men än vet inte Stefan Sundberg i detalj vilka konsekvenser förändringarna kommer att få. SJ kommer under ett möte i eftermiddag att ge SECO mer information.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".