Dåligt företagsklimat i Dalarna

Näringslivsklimatet i Dalarna är dåligt. I alla fall om man får tro den rankning som Svenskt Näringsliv presenter i dag, måndag. Där får företagen själva svara på frågor om hur företagsklimatet är i alla kommuner. Och bara tre kommuner i Dalarna hamnar på övre halvan.
- Dessvärre är väl Dalarna, i de här sammanhangen, ett län som inte ligger i topp i landet, säger Carl Ström, regionchef på Svenskt Näringsliv i Falun. Leksand är det lysande undantaget i länet, och ligger på 20 plats i Sverige, när det gäller företagsklimatet. Borlänge, på 81 plats och Malung på 143 plats ligger också på den övre halvan. Men även om kommuner som Säter, Rättvik och Gagnef har klättrat flera placeringar sen förra mätningen så ligger nästan hela länet i de nedre regionerna av listan. Residensstaden Falun hittar man först på 235 plats i länet. Sämst företagsklimat i länet, och nästan sämst i hela landet, har Älvdalen på 281 plats. Här är hela listan:

Källa: Svenskt Näringsliv
Lista över kommuner
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".