Tillbakavisar intern kritik

Birgitta Sundkvist, ordförande för kommunal i Dalarna, tillbakavisar kritiken från undersköterskan Yvonne Frid, som anser att förbundet borde tagit ut personal i kollektivtrafiken i storstäderna istället för undersköterskor som försenare operationer. Birgitta Sundkvist menar att förbundet gjort sitt bästa för att strejken inte ska slå mot den tredje parten, allmänheten.
- Det är därför vi har undantagit personal inom äldrevården och omsorgerna, säger hon Att som Yvonne Frid föreslog - ta ut anställda inom kollektivtrafiken i storstäderna i strejk - det har kommunal valt att inte göra bland annat på grund av att de inte har samma arbetsgivare, när kollektivtrafiken nu sköts på entreprenad. Men hon medger att kommunal skulle kunna ta ut till exempel busschaufförerna i Stockholm i en sympatistrejk. Och Birgitta Sundkvist hoppas nu att opinionen inte vänds mot kommunal på grund av att vissa människor drabbas - utan att frustrationen och ilskan istället vänds mot arbetsgivarna - kommunal- och landstingsförbundet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".