Brottsligheten i Grängesberg diskuteras i kväll

I kväll har socialdemokraterna i Ludvika kommun möte i Grängesberg om den höga brottsligheten på orten. Situationen har inte förbättrats sedan mötet förra året, då ortsbor och myndighetspersoner diskuterade hur man skulle få bukt med problemen.
I augusti förra året träffades ortsbor och representanter från olika organisationer och myndigheter i Grängesberg, för att diskutera det stora problemet med brottsligheten på orten. Över 700 personer dök upp på mötet, och i kväll är det dags för en uppföljning. - Intresset i fjol var stort, och folk var upprörda över hur man kan låta det gå till så här. Och därför har vi nu bestämt att ha ytterligare ett möte för att prata om hur situationen ser ut idag. Det säger Kjell Stenberg, socialdemokratisk politiker i Ludvika kommun. Men situationen ser inte bättre ut i dag än den gjorde i augusti i fjol. Fortfarande har man problem med stölder, narkotikabrott, fortkörningar och annan brottslighet. - Ortsborna är oroliga och de känner sig otrygga. Värst är det för de ensamstående småbarnsmammorna, de vågar knappt gå ut, säger Kjell Stenberg. Vid mötet i augusti var det många av grängesbergsborna som ville ta saken i egna händer, och det är risk att det blir så igen. - Och det vill vi ju absolut inte, vi vill inte ha en massa låtsaspoliser som försöker förhindra brotten själva, det är bara farligt, menar Stenberg. Därför anordnar man i kväll ännu ett möte där bland annat biträdande länspolismästaren, närpolischefen i Ludvika, en ledamot från polisstyrelsen samt frivården, brottsförebyggande rådet och socialtjänsten kommer att medverka. Och nu är det dags att de här myndigheterna verkligen tar tag i problemet, säger Kjell Stenberg. - Vi accepterar inte det här, och vi kräver att vi ska kunna känna oss trygga på den ort där vi bor, säger Kjell Stenberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".