Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Högskolan skär ner på utbildningar och personal

Efter flera år av expansion bantas nu utbudet från planerade 57 olika program till 40 - detta på grund av att regeringen sänker stödet till Högskolan Dalarna som därför måste spara 40 miljoner kronor.
- Högskolan Dalarna har växt kraftigt de senaste åren, och en åtstramning av programutbudet är nu nödvändig säger Andrew Casson, chef för lärarutbildningen: De 17 program som berörs kommer inte att ta emot några studenter till hösten, och personalstyrkan kommer också att bantas på grund av besparingskravet. Men trots förändringarna tror inte Andrew Casson att besparingarna är nog. - Vi måste spara 10% av vår omsättning ungefär, och då är det klart att personalen är vår stora kostnad, vår stora resurs. Men Andrew Casson tror att det här bara är en tillfällig åtstramning, och att Högskolan Dalarna kommer att växa mer framöver. - Jag tror att vi kommer ur det här förhoppningsvis stärkta, med en bättre mix vad gäller utbudet på utbildningar. De utbildningar som inte kommer att ta emot några studenter till hösten är: Lärarprogrammet, inriktning tyska Lärarprogrammet, inriktning svenska 2 Magisterprogram i utbildningsledning Samhällsvetarprogrammet Sociala omsorgsprogrammet Master of International Relations Barnmorskeprogrammet Specialistsjuksköterskeutbildning: - inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom - inom vård av äldre - till distriktsköterska Rehabiliteringsteknik Europeiska ekonomprogrammet, ingång tyska Industriell ekonomprogrammet Ekonomiprogram, nationalekonomisk inriktning Master Forest Engineering Miljöteknikprogrammet Byggingenjörsprogrammet Studenter som antas till turism- och resandevetenskapligt program kommer bara att erbjudas specialiseringar i företagsekonomi och kulturgeografi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".