Misstänks för misshandel och dödshot

En tidigare morddömd 50-årig man har på fredagen åtalats misstänkt för ett grovt personrån i Borlänge i början av sommaren. Brottsoffret var en äldre man som misshandlades och dödshotades.

Den åtalade 50-åringen är för närvarande skriven i Sandviken men har tidigare bott i Borlänge. I slutet av juni ska han enligt åklagaren ha rånat en äldre man i brottsoffrets egen bostad.

Åldringen blev slagen i ansiktet och på armar och kropp, så att han för en stund förlorade medvetandet, står det i den stämningsansökan som Falu tingsrätt fått på fredagen. Enligt åklagaren har 50-åringen hotat att slå ihjäl bostadsinnehavaren om han inte fick tillgång till kassaskåpet. Rånbytet blev 20 000 kronor i kontanter och två dragspel värda 24 000 kronor totalt. Rånet bedöms alltså som grovt. Åklagaren hävdar att 50-åringen utnyttjat den äldre mannens skyddslösa och utsatta ställning. 50-åringen som på 70-talet dömdes före ett mord i Borlänge åtalas också för en grov stöld. Han ska en kväll i juli ha stulit en TV värd 20 000 kronor i en bostad i Mora. Dagens åtal mot honom gäller också grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista