27 procent högre kommunalrådslön i Mora

Medellönen för landets kommunstyrelseordföranden har höjts med 8,3 procent det senaste året enligt en enkät i tidningen KommunAktuellt. Här i Dalarna har kommunalrådslönen höjts mest i Mora - med drygt 27 procent. Centerpartisten Lars Matsson-Frost har den posten i Mora och hans lön är nu 38 600 kronor i månaden.
- Jag bestämmer inte min lön, utan det är ett kommunfullmäktigebeslut som är taget, och det har varit förankrat i vart fall i de tyngre partierna här i Mora, säger Lars Matsson-Frost. Mora kommun har nyligen höjt skatten för att klara verksamheten. - Om vi i framtiden ska ha politiker som orkar att engagera sig så måste vi betala alla politiker en skälig ersättning, och jag kan säga så här också: De högre tjänstemännen ligger från min lön och upp emot 48 000. - Jag har förståelse för att andra har åsikter om min lön, men i det här läget anser jag att jag gör rätt för den.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".