"Många frågor från barnen"

På måndagen kom livstidsdomen mot Anders Eklund som döms för mord på Pernilla Hellgren och Engla Höglund. Och för den lilla byn Stjärnsund har mordet på Engla Höglund inneburit stora förändringar.
- Det här är någonting vi alltid kommer att få bära med oss, säger Eva Larsson, rektor på Stjärnsundskolan.

Men även om mordet på tio-åriga Engla Höglund har slagit sönder en idyll så har den också knytit samman invånarna i Stjärnsund.
- Det blir ett starkare band som vi har tillsammans, säger Eva Larsson.

Det har gått drygt ett halvår sedan tio-åriga Engla Höglund försvann när hon cyklade hem från fotbollsplanen. Något som innebar att byn gick man ur huse för att hjälpa till i sökandet. Men en vecka efter försvinnandet erkände Anders Eklund mordet på Engla och hennes kropp hittades.

På skolan där Eva Larsson arbetar har tiden efter mordet inneburit många frågor från barnen och nu när domen fallit kommer också skolan att prata om domen med framför allt de äldre barnen.
- Det är ett till steg att bearbeta det som hänt. Att man får prata om vad en sådan här dom innebär, säger Eva Larsson, rektor på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".