Foto: Scanpix

Många är nöjda med O-ringen

Nu är det klart vad orienterarna tyckte om O-ringen som arrangerades i Dalarna i somras. De har nämligen låtit löparna utvärdera årets upplaga. Enligt undersökningen så ger löparna arrangemanget 4,2 i betyg på en femgradig skala. Men flera löpare är missnöjda med busstrulet.

– Enligt undersökningen ligger det på en 4,2 på en femgradig skala. Det känns ju fantastiskt, och det är väldigt många, närmare 89 procent som skulle kunna tänka sig att komma tillbaka om arrangemanget återigen går uppe i Sälen. Nöjdheten är väligt väldigt stor, säger generalsekreteraren Jimmy Birklin.

Men det som löparna är mindre nöjda mer var boendebristen innan veckan drog igång samt lite krångel med bussarna till och från etapperna.

– Vi hängde inte riktigt med i svängarna i slutet när det kom så många extra som ville åka. Det var lite bekymmer men vi löste det under veckans gång.

Målet var 18 000 deltagare, och det slog man med råge, lite mer än 24 000 personer deltog. De konsumerade också, löparna gjorde av med 205 miljoner kronor som bland annat gick till boende, mat och nöjen.

Det här var femte gången som O-ringen arrangerades i Dalarna och generalsekreteraren Jimmy Birklin ser det inte som helt omöjligt att få tillbaka arrangemanget till länet i framtiden.

– Det finns en stor potential men jag vågar inte sia vilket år det blir aktuellt, säger Jimmy Birklin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista