Bussförare varslas om strejk

Efter en månads strejk trappar Kommunalarbetareförbundet i dag upp konflikten och varslar bussförare i kollektivtrafiken om strejk.
Strejken kommer att drabba kollektivtrafiken i Dalarna, men det är ännu oklart hur mycket. - Att vi blir drabbade det vet vi, men de flesta förare är organiserade i transport och därför är det svårt att säga exakt hur drabbade vi blir. Det säger Dalatrafiks VD, Christer Silfverin. - Vi får nog begära in information från våra bussbolag hur tjänstgöringslistorna ser ut, och sedan gå ut till allmänheten vilka turer som är inställda. Så vi får gå ut dag för dag med information helt enkelt, menar Silfverin. De tre bussbolag som kör åt Dalatrafik är Dalabuss, Busslink och Linjebuss. Dalabuss har inte så många kommunalanslutna chafförer, men det har däremot Busslink och Linjebuss. Så strejken kommer att drabba olika kommuner olika mycket. - Dalabuss har all trafik i Falun och där är förarna organiserade i transport. Men i till exempl Borlänge där finns det fler kommunalanslutna, så där kommer det drabbas hårdare, säger Christer Silfverin. Om ingen lösning på konflikten nås gäller bussförarstrejken från den 4e juni utan sluttdatum.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".