Leif Fagerlund i Kontrollerad Bilverkstad är mycket nöjd med resultatet i Dalarna Foto:Eva Rehnström

Toppbetyg till länets bilverkstäder

Dalfolket verkar vara nöjda med sina bilverkstäder. I den årliga enkät som Kontrollerad Bilverkstad, KNV, gjort uppgav 79 procent av kundena att de var nöjda med sina bilverkstäder. Förra året var motsvarande siffra 73 procent.

– Dalarna har haft en positiv utveckling ända sedan vi började med den här undersökningen, säger Leif Fagerlund, VD på Kontrollerad Bilverkstad.

Kontrollerad Bilverkstad, med bland annat stöd från Motormännens Riksförbund, Konsumentverket och Bilprovningen, finns till för att kontrollera att bilverkstäderna gör bra jobb.

För att ta reda på vad kunderna tycker om sin bilverkstad skickar man ut en kundenkät, med bland annat följande frågor: 

* Fick du information om vad jobbet kostade?

* Fick du godkänna extraarbeten på bilen?

* Stämde fakturan från inbokning till färdig bil

Svaren för 2008 visar att 79 procent av Dalarnas bilägare är nöjda med sina bilverkstäder. Det är det tredje högsta betyget i landet.

Men KBV:s VD Leif Fagerlund önskar att fler verkstäder skulle ansluta sig till kontrollerad bilverkstad.

Idag är bara 38 av 129 som är med och det är en siffra han inte är nöjd med.

– Jag tycker att det är rimligt att bilägaren ska kunna ställa krav på sin verkstad och att man har en opartisk kontroll av kvalitén, säger Leif Fagerlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista