Åtalas för grovt narkotikabrott.

De stora narkotikabeslagen som tidigare i år gjordes på en gård utanför Hedemora har nu lett fam till åtal. En 46-årig man från Stockholmstrakten åtalas misstänkt för grovt narkotikabrott plus en rand andra brott.
För drygt två månader sedan slog polisen till mot gården utanför Hedemora. Vid razzian hittades stora mängder narkotika, hembränd sprit och flera vapen. En 46-årig man och hans 53-åriga sambo greps, anhölls och häktades. Kvinnan släpptes efter hand och vice chefsåklagaree Sven-Erik Lind har lagt ner förundersökningen mot henne. Men mannen åtalas alltså nu misstänkt för en rad brott. Bland annat ska han stå till svars för grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren har mannen på gården i Hedemora haft närmare 23 kilo cannabisharts, som han tänkt sälja. 46-åringen misstänks också för att ha ägnat sig åt odling av cannabisplantor och framställt närmare 1 kilo cannabis genom den odlingen. En rad attiraljer för sån knarkproduktion har också beslagtagits, som bevattningspumpar, planteringskrukor och odlingsbaljor. Dessutom misstänks mannen ha tillverkat närmare 600 liter sprit på gården och sålt åtminstone 100 liter till olika personer. Grov olovlig tillverkning av sprit och grov olovlig försäljning av alkoholdrycker är brottsrubriceringarna i det fallet. Mannen åtalas också för tre fall av vapenbrott. Det rör sig om en revolver, en jugoslavisk armépistol och ett remingtongevär som han haft utan att ha rätt till det. Olaga innehav av ammunition, häleri och dopningsbrott är andra brott som 46-åringen också åtalas för.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".