Avesta

Besök chockade och upprörde

Sverigedemokrater besökte en journalist på Avesta tidning föra att diskutera bevakningen av partiets torgmöte. Händelsen har upprört och skrämt journalisten Anne-Marie Nenzell.

– De blev arga och upprörda, när de inte fick tala med mig i enrum, säger Anne-Marie Nenzell.
Händelsen inträffade efter ett torgmöte med Sverigedemokraten Jimmie Åkesson, då Anne-Marie Nenzell skrev den artikel som Sverigedemokraterna kom för att diskutera om.
Den artikel som publicerades handlade om Jimmie Åkesson tal om Sveriges invandrarpolitik och att flera åskådare skramlade med sina nyckelknippor för att störa mötet.
– Det finns faror med den här typen av tilltag. Risken är att journalister blir mindre tuffa i sin bevakning och vågar kanske inte skriva om allt, säger Anne-Marie Nenzell.
Sören Hammarström var en av de Sverigedemokrater som besökte Avesta tidning och han förstår inte varför Anne-Marie Nenzell blev upprörd
– Journalister måste kunna stå emot lite. Artikeln var felvinklad, den passade inte alla människor, säger han om händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista