Vasaloppet

Skattedomen kostar fyra miljoner

Fyra miljoner kr som Vasaloppet kunnat använda till förbättringar av Vasaloppspåret ska nu betalas i skatt. Det blir följden av den skattedom som Vasaloppet drabbats av, enligt informationschefene Per Stridh.

Vasaloppet drabbs av en mångmiljonsmäll i och med att högre instansen Kammarätten nu gått emot Länsrättens tidigare dom och i stället gått på Skattemyndighetens linje i en tvist om Vasaloppets inkomsttaxering 2002 och 2003.

Vasaloppet vägras avdrag med över 10 miljoner kronor plus vissa momsavdrag vid inkomsttaxeringen. Det innebär en nettokostnad på drygt 4 miljoner.

– Pengarna finns fonderade så domen äventyrar inte ekonomin, säger informationschefen Per Stridh, men pengarna hade kunnat användas till investeringar i Vasaloppet.

Vasaloppet kan begära prövningstillstånd i Regeringsrätten. Per Strid säger att man inte tagit ställning till det. Bland annat ska man rådgöra med Riksidrottsförbundets jurister.

– 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista