Manifestation mot våld planeras i Borlänge

En manifestation mot det meningslösa våldet kommer att hållas i Borlänge den fjärde juni. Reaktionerna efter dödsmisshindeln i fredags har fått kommunalrådet Kenneth Persson att ta initiativ till manifestationen.
- Det har funnits signaler om att man ville göra något efter det här avskyvärda som har inträffat, säger Kenneth Persson.
Socialdemokraterna tog tillsammans med LO initativ till manifestationen och alla andra partier och organisationer kommer att bjudas in. - Det är inget partipolitiskt, utan vi tog tag i frågan eftersom det finns ett behov av det här i Borlänge just nu, säger Kenneth Persson. - Vi kommer att hedra minnet av den bortgångne och i förlängningen hoppas jag att manifestationen kommer att leda till att vi kan jobba tillsammans i ett bredare perspektiv i Borlänge, säger Kennet Persson, kommunalråd i Borlänge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".