Kommunals strejk är över

Kommunals strejk är över. Strax efter klockan fem på onsdagseftermiddagen meddelade Kommunal att båda parter skrivit på ett avtal som löper över två år.
- Jag måste nog smälta avtalet först, men jag är glad att det är i hamn, säger Ulrika Belin, sektionsordförande för Kommunals avdelning 10 i Falun.
I år, 2003, får vårdpersonal inom hälso- och sjukvård, äldre- och handikappomsorg en löneökning på 5 procent medan övriga grupper får lägst 2,6 procent. Nästa år prioriteras barnskötare och dagbarnvårdare, liksom skötare inom landsting. Löneutrymmet för dessa grupper blir 5 procent och lägst 2 procent för övriga grupper. - Jag tycker att alla medlemmar är värda lika mycket, men någonstans måste vi prioritera för att kunna komma fram i ett avtal. Så någonstans måste vi vara nöjda med det här, säger Ulrika Belin. Men hon tycker ändå inte att man fullt ut har uppnått det man velat med strejken. - Samtidigt har vi visat att vi är betydelsefulla och det har blivit kaos på många ställen. Vi har åtminstone marknadsfört oss på ett bra sätt, säger Ulrika Belin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".