Malung

Lösning på politiska kaoset väntas

En snar lösning kan vara på gång på det politiska kaoset i Malung. Diskussioner förs mellan kommunstyrelsens ordförande, moderaten Tom Martinsson, och den politiska majoriteten med centern och vänsterpartierna.

Det var i juni som Malung fick ny politisk majoritet. Centerpartiet hoppade då av det borgerliga samarbetet och anslöt sig istället till socialdemokraterna och vänsterpartiet. De tre fick då en ny kraftig majoritet.

Kommunstyrelsens ordförande och tillika kommunalrådet, moderaten Tom Martinsson, vägrade dock att lämna sina befattningar. Och borgerliga politiker sitter även i övrigt kvar på sina ordförandeposter i nämnder och styrelser.

De sitter kvar med stöd av en dom från länsrätten.

Den här situationen har irriterat många.

– Har man inte majoritet så går man och de som har majoritet tar hand om styrningen, så enkelt är det, tycker Kurt Podgorski, som är socialdemokrat.

– Jag har hela tiden varit beredd att diksutera om en lösning, säger Tom Martinsson, som krävde att få sitta i ett eget rum vid den debatt som Dalanytt anordnade på måndagen.,

– Mitt förslag var att vi skulle bilda en samlingsstyrelse, men vi kom inte fram till något resultat.

Tom Martinsson framhåller dock att samtalen med vänsterblocket fortsätter och han tror på en lösning inom några dagar. Vad den går ut på vill varken han eller Kurt Podgorski avslöja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista