Årets Dan Andersson-pristagare utsedd

Vid sitt styrelsemöte igår beslutade Dan Andersson-sällskapet att priset ska gå till vissångaren Pär Sörman från Gnesta. Han får priset bland annat för att han på ett förtjänstfullt sätt har fått högsstadieelever att ta till sig Dan Anderssons diktning.
Dan Andersson sällskapets motivering lyder: För att han tolkar författarens texter på ett värdigt och osentimentalt sätt För att han under många och långa turnéer i hela Sverige med sitt känsliga visprogram "En spelmans saga" gjort oerhört mycket för att sprida kunskap och förståelse för Dan Andersson, och även i Finland i en serie TV-program gestaltat Dan Andersson, och på detta vis varit en fin ambassadör för finnmarkens store skald. För att han på ett förtjänstfullt sätt genom sina framträdanden i skolor har engagerat högstadieelever och fått dem att ta till sig Dan Anderssons diktning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".