Bara en kommun har visat intresse

Länsstyrelsen Dalarna har fått 600 000 kronor från regeringen för att motverka hedersrelaterat våld, med dessa ska man stödja bland annat kommunens insatser. Men bara en kommun, Hedemora, har visat intresse för pengarna och nu har ansökningstiden gått ut.

– Tyvärr så är det bara en kommun som sökt pengar även om jag försökt lobba för pengarna, säger Frida Azadi, samordnare på Länsstyrelsen Dalarna och som arbetar med hedersrelaterat våld och kvinnofrid.

Den enda kommunen som sökt är Hedemora. Där vill man använda pengarna till utbildning av personal i ett samarbete mellan skolan och kommunen.

Pengarna ska på något sätt användas för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck och kan sökas av organisationer, kommuner, landsting och stiftelser i Dalarna. Nu förlängs ansökningstiden.

– Jag vet faktiskt inte varför det är så få kommuner som lämnar in en ansökan även om jag nämnt det gång på gång. Jag vill inte skicka pengarna tillbaks till Stockholm, avslutar Frida Azadi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista