Många poliser sköter trafiken vid GP-speedway

Kvällens GP-tävling i speedway i Brovallen i Avesta med hela världseliten på plats väntas locka mycket folk. 11 200 biljetter har släppts till tävlingen, och det krävs en stor satsning från polisens sida för att vägarna inte ska korkas igen helt.
Det kommer att vara många poliser på plats i Avesta i eftermiddag och ikväll. 10 MC-poliser är i tjänst och det kommer att finnas en helikopter i luften som kan dirigera dem. Dessutom ställas det upp en ledningsbuss vid Brovallen. - Det kommer att bli en propp mellan Sala och Avesta. Det börjar vid 15-tiden och kommer att lösas upp under tävlingens gång, för att sedan bildas igen vid tävlingens slut, säger Ola Belin, närpolischef i Avesta. När det gäller säkerheten inne på motorstadion så har polisen lämnat över det ansvaret till ordningsvakterna. Polisen sköter trafiken och ordningen utanför motorstadion, medan ordningsvakterna får sköta allt på insidan. Förutom regerande världsmästaren Tony Rickardsson, så tävlar även mas-förarna Leigh Adams och Magnus Zetterström ikväll. Bussar från parkeringsplatser För att underlätta parkeringen under GP-tävlingen finns det parkeringsplatser i Koppardalen i Avesta. Därifrån kommer det att under eftermiddagen att börja gå bussar i skytteltrafik. Hör GP-tävlingen i radio Tävlingen startar kl 19.00 i kväll. Från och med 21.03 sänder P4 direkt från huvudtävlingen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".