Rickardsson missade finalen - men leder ännu VM

10 200 fanns igår kväll på plats på motorstadion i Avesta för se GP-deltävlingen i speedway. Men festen kom av sig då hemmafavoriten Tony Rickardsson kom trea i semifinalen - och därmed missade finalheatet.
- Det var en kalldusch, men det kan man behöva ibland, säger Tony Rickardsson.
Tony Rickardsson hade kört fenomenalt fram till semifinalen. Men väl där lottades han på bana tre, som visade sig vara kvällens sämsta. - Visst var det det. Men ska jag bli världsmästare måste jag kunna vinna från alla startspår, säger Tony Rickardsson Fram till missen i semifinalen var Tony Rickardsson nöjd med tävlingen. - Jag vann ju alla mina heat och det flöt på som en dans. Så det var en kalldusch, men det kan man behöva ibland. - Jag tycker att vi har genomfört en bra tävling och haft ett fantastiskt stöd från läktaren. Ibland förlorar man och det måste man acceptera. Tredjeplatsen i semifinalen gav Tony 13 VM-poäng och han delar nu ledningen med tjecken Lukas Dryml efter två av nio deltävlingar. Bästa Masförare igår var Leigh Adams som kom till final och blev trea. Magnus Zetterström hade en nattsvart dag och blev sist. Ryan Sullivan från Australien vann tävlingen. 10 200 åskådare fanns på plats i Avesta, 2 000 mindre än publikrekordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".