Outokumpu skjuter på satsning:

Metall är inte oroade

Outokumpus beslut att skjuta en del av den planerade jätteinvesteringen i stålverket i Avesta på framtiden är inget som oroar facket särskilt mycket. Man räknar med att investeringen ändå kommer så småningom, och alltså bara flyttas fram ett tag på grund av den finansiella oron och lågkonjunkturen.

– Det är ju inte hela investeringen som är skjuten, utan det är delar utav den. Investeringar rullar ju vidare med byggnationer uppe i stålverket, så vi är inte så negativa ändå, säger Stefan Steen, vice ordförande på Metall på Outokumpu i Avesta.

Kan det här betyda någonting för bemanningen?
– Vi har inga signaler på det för närvarande, säger Stefan Steen.

Kommunstyrelsens ordförande i Avesta, socialdemokraten Agneta Thörnqvist, gör samma bedömning som Metalls Stefan Steen. Hon menar att investeringen kommer så småningom men senareläggs på grund av lågkonjunkturen och den finansiella oron, och det gör att kommunen ändå ser ganska ljust på situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".