Falun

Fängelse för Red Devils-president

Domen på fyra års fängelse för den före detta Red Devils-presidenten från Falun står fast. Svea hovrätt ändrar inte på den dom som Falu tingsrätt tidigare dömt.

Det här är ett mål som handlat om grova skattebrott och grova bokföringsbrott i flera olika företag. Pengar har tvättats, svarta löner har betalats ut och fakturor har förfalskats.

En av de huvudåtalade i den här härvan var den före detta presidenten i mc-klubben Red Devils, en 36-årig Falubo. I hans fall fastställde hovrätten Falu tingsrätts dom i sin helhet, fyra års fängelse.

För en annan Falubo, en 40-åring också med koppling till mc-klubben, gjorde hovrätten vissa ändringar i domen. Bl a upphävdes tingsrättens beslut om näringsförbud. De ändringar som gjorts påverkar inte påföljden som - precis som i tingsrätten - blir två års fängelse.

I Falu tingsrätts dom blev det fängelsestraff för ytterligare två Falubor - en 37-årig kvinna och en 38-årig man.

När det gäller kvinnan ogillades en av åtalspunkterna. Däremot ändrades inte påföljden, som är ett års fängelse. Och för mannen fastställde hovrätten tingsrättens dom som betyder ett halvt års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".