Sommarplaneringen bättre än på flera år

Efter vårdkaoset inom Landstinget för två somrar sedan ser det nu ut som om Landstinget har lärt sig en läxa. Inför årets semestrar ser planeringen bättre ut än på flera år. Detta trots anställningstopp och att flera vårdcentraler och avdelningar tvingas stänga på grund av personalbrist.
Inga-Lill Persson som är socialdemokratisk ordförande i Landstingets driftstyrelse är nöjd med planeringen inför sommaren. - Det känns tryggt att veta att vi har gjort så gott vi har kunnat. Somrarna är naturligtvis en belastning för vår personal men vi ska kunna ha en bra service för våra medborgare, säger Inga-Lill Persson. Flera avdelningar på Falu lasarett kommer att stängas i sommar. I Ludvika stängs också hjärtintensiven. I övrigt blir det färre vårdplatser på de flesta avdelningar. Fyra vårdcentraler i länet kommer också att stängas under några veckor. Men det som oroar mest är det anställningsstopp som infördes för några veckor sedan. Det kan komma att skapa problem med bemanningen, tror Åsa Olàrs som är vice ordförande i Kommunal sektion 11. - Om inte planeringen som är gjort håller och vi behöver mer personal så är det omöjligt att anställa folk på grund av anställningsstoppet, säger Åsa Olàrs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".