Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Läkarprotest mot nedläggning av vårdcentral

Läkarna vid Faluns fem vårdcentraler är kritiska till att landstinget planerar att lägga ner en av vårdcentralerna i Falun. De tycker att det var fel av driftstyrelsen att ta beslutet utan att utreda vilka konsekvenserna kan bli och att syftet med beslutet är otydligt.
Bristen på klara besked och tydlig information är en del av den kritik som läkarna riktar mot driftstyrelsen i Falun. Ingen vet ännu om deras beslut att lägga ner en vårdcentral i Falun innebär att flera vårdcentraler slås ihop till en eller att en av vårdcentralerna stängs helt. Det första alternativet tror Falu-läkarna skulle kunna innebära stora kostnader för om- och tillbyggnader av lokaler och utbildning av personalen. Går driftstyrelsen på den andra linjen och stänger helt tror Malin André, distriktsläkare på vårdcentralen Britsarvet, att det innebär sämre sjukvård för Falu-borna. - Det blir mycket sämre tillgänglighet. Det handlar dels om att det blir svårare att få tid för akuta sjukdomar, dels att vi måste prioritera hur vi ska ta hand om våra gamla och hur vi ska lägga ner tid på våra kroniskt sjuka, säger Malin André. Läkarna hoppas nu att driftstyrelsen drar tillbaka sitt beslut och gör en ordentlig analys av konsekvenserna. - De måLäkarna vid Faluns fem vårdcentraler är kritiska till att landstinget planerar att lägga ner en av vårdcentralerna i Falun. De tycker att det var fel av driftstyrelsen att ta beslutet utan att utreda vilka konsekvenserna kan bli och att syftet med beslutet är otydligt.ste hinna med och se vad de igentligen beslutar om så att de kan ta ett beslut med lite mer eftertanke, säger Malin André.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".