Rättegång inledd om rekordstort knarkbeslag.

I dag inleddes huvudförhandlingarna i den stora narkotikahärva mot fem personer som står åtalade för bland annat grovt narkotikabrott. Rättegången hålls i Mora tingsrätt.
Det är en kvinna och fyra män i 25 till 35 årsåldern som står åtalade. Förra hösten ska, enligt åklagaren, två av männen ha köpt omkring 1.3 kilo av det narkotiska preparatet amfetamin någonstans i Södra Sverige. Kvinnan ska ha förvarat amfetaminet från slutet av förra året till mitten av april i sin lägenhet i Rättvik, men narkotikan ska inte ha varit avsedd för eget bruk. De båda männen ska till en tredje man ha sålt vidare drygt 350 gram av amfetaminet, i syfte att senare själv sälja det vidare. Den fjärde mannen ska ha förmedlat kontakterna mellan köpare och säljare och även överlämnat betalningen för amfetamin till dom båda männen. Något som skulle främja narkotikahandeln, enligt åklagaren. De två männen som har fört in narkotikan i Dalarna har också haft ett avsågat hagelgevär med ammunition, och misstänks också därför för vapenbrott. Ingen av advokaterna som Dalanytt har varit i kontakt med ville säga något före rättegången, men en av dem säger att det handlar om ett ovanligt stort narkotikabeslag för Dalarna. 1,3 kilo amfetamin kan kosta mellan 200.000 och 400.000 kronor ute på den svarta marknaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".