Polisstationer läggs ned och personal sägs upp

I dag har polisstyrelsen i Dalarna tagit beslut om tuffa besparingar inom polisverksamheten. Polisstationerna i Säter, Smedjebacken, Gagnef och Orsa läggs ned och blir enbart kontor.
Ursprungligen diskuterades möjligheten att lägga ned hela 14 stationer. Men i stället försvinner nu 20 civila tjänster. Vissa av de här civila uppgifterna måste nu poliser utföra, och vissa uppgifter kan komma att försvinna helt. - Vi kan inte fortsätta att göra allt som vi har gjort tidigare, säger polisstyrelsens ordförande Inga-Britt Kronnäs-Samils. Att Polisstyrelsen nu väljer att lägga ned bara fyra polisstationer och säger upp 20 civilanställda, anser Samils är en bra avvägning. - Hade vi lagt ned flera polisstationer så hade vi haft svårt att klara den lokala anknytningen. - Säter är den ort som råkar värst ut. Men vi anser att vi får en verksamhet på en nivå som vi kan garantera över tiden. Polisstyrelsen har också beslutat att sex miljoner kronor ska sparas in på att minska övertiden inom dalapolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".