Besvikna civilanställda sparas bort

Det blir fyra polisstationer som försvinner i polisstyrelsens sparpaket som blev klart på onsdagen; Gagnef, Orsa, Säter och Smedjebacken. Alltså betydligt färre än de 14 stationer som diskuterades från början. Men i stället sparas på personal. 20 civila tjänster försvinner.
- Det kommer att bli besvärligt för verksamheten när tjugo tjänster försvinner, säger Ulla Öström, facklig företrädare i Offentliganställdas förhandlingsråd. Hon hade hellre sett att det sparades ännu mer på lokaler i stället för på personal. - Om man har lokaler men ändå inte har personal i lokalerna, vilket risken är överhängande för nu när man väljer den här vägen, då är det väl ingen särskilt stor trygghet för medborgarna, säger Ulla Öström. Det finns 146 civilanställda inom polisen i Dalarna, och det ska alltså bli 20 färre. Nils-Erik Edlund är ordförande för polisförbundet i Dalarna. - Jag tycker att det här är det minst dåliga av de förslag som kommit fram, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".