St Skedvi

Dom för dödsolycka överklagad

Dödsolyckan med en fyrhjuling i Stora Skedvi midsommaren 2007 blir nu ett fall för hovrätten. Den 22-årige man som dömts till ett och ett havt års fängelse för att ha vållat en flickas död har överklagat tingsrättsdomen.

Enligt förundersökningen hade 22-åringen två passagerare på sin fyrhjuling, när han krockade med en mötande traktor. En av passagerarna var en 16-årig flicka, som fick så svåra skador att hon avled.

22-åringen visade sig ha en akoholhalt på drygt en promille i blodet. Enligt vittnesuppgifter höll han en mycket hög hastighet vid olyckstillfället.

Mannen dömdes till ett och ett halvt års fängelse för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri.

22-åringen ha ruppgett att han inte minns något av händelsen och han har varken kunnat erkänna eller förneka att det var han som körde fordonet.

Nu har mannen via sitt juridiska ombud överklagat domen till Svea Hovrätt. Han vill i första hand bli friad från ansvar för de åtalade gäningarna och i andra hand att hovrätten mildrar straffet.

22-åringens advokat begär på grund av hög arbetsbelastning anstånd i i några veckor med att komma in med grunderna för överklagandet och eventuell bevisning.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".