GAGNEF

21-åringen ännu inte hittad

Uppdaterad 05:00
Ett stort antal polispatruller söker efter en 21-årig man som anmäldes försvunnen på nyårsaftonens eftermiddag. Vid 17-tiden på onsdagen skulle han cykla cirka två kilometer från hemmet i Sifferbo till en fest i en stuga vid sjön Gimmen i Gagnefs kommun, men kom aldrig fram.
Polisen har sökt hela natten, men ännu är mannen inte hittad.

– Vi har under gårdagskvällen och natten arbetat med en hel del patruller, det har varit uppåt 20 poliser igång totalt med flertalet hundförare samt helikopter som har sökt i området, säger Jonas Häll som är polisens insatschef på plats vid Sifferbo bystuga.

– Vi har också haft hjälp av frivilliga som har varit här med skotrar bland annat.

Det finns vissa spår efter 21-åringen. Bland annat har vittnen sett en man som stämmer in på det signalement man har på den försvunne mannen. Man har också hittat hans cykel 500 meter från stugan där festen hölls. Men vad som kan ha hänt 21-åringen kan polisen inte svara på.

– Svårt att säga i nuläget, vi vet faktiskt inte. Han är en människa som är van att vara ute, en friluftsmänniska och brukar gå ut på långa turer och liknande. Med tanke på att han var på väg till en nyårsfest och inte riktigt var klädd för att vara ute så misstänker vi att någonting kan ha hänt honom som gör att vi behöver hitta honom.

Under fredagsmorgonen så kommer det att delta uppemot 20 poliser i sökandet.

– Vi får även hjälp av hemvärnet och civila kommer komma hit och hjälpa oss, säger Jonas Häll.
Just nu finns det inga brottsmisstankar när det gäller försvinnandet.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".